Keresztény környezetvédelem

Törd meg a klímacsendet!

Gyakorlati keresztény környezetvédelmi workshop-sorozatunk eszközöket ad kezedbe ahhoz, hogy társakat gyűjtve magad köré, lelki alapon inspiráld a gyülekezeted környezeti és társadalmi felelősségvállalásra.

A képzés négy elemből áll: három műhely-alkalomból, és egy opcionális 12 hónapos szupervíziós időszakból. A szupervízió alatt támogatás nyújtunk, hogy a megkezdett szervezési munkád sikeres legyen; a workshop modulokról pedig itt olvashatsz:


#TalkingClimate
Környezetünk védelme mindannyiunk közös felelőssége, azonban erről sokszor nyomasztó beszélni, vagy nincsen tere párbeszédnek a gyülekezetekben. A #TalkingClimate workshop gyakorlatokkal segít, hogy közösségeitekben és más fiatalokkal együtt nyíltan, hatékonyan és empatikusan tudjatok kommunikálni egyszerű eszközökkel a cselekvésre ösztönözve.

# Közösségszervezés
Elkezdtetek beszélni a klímaválságról, de nem tudjátok, hogyan tegyetek ellene? Egyedül maradtatok a nektek fontos ügyekkel a közösségetekben? Szeretnétek másokat bevonni, inspirálni? A közösségszervezési workshop ezeknek a félelmeknek és korlátoknak a legyőzésében segít. Megmutatjuk, hogyan tudtok szövetségeseket keresni, konszenzusos helyi ügyeket felderíteni, és elkezdeni ezeken dolgozni. Azt is megtanítjuk, miként tud egy kis közösség a gyülekezeti, helyi vagy össztársadalmi változás élére állni, és hogyan lehet a közös cselekvés fenntartható. 

#Projektmenedzsment
A záró workshop célja, hogy a szerveződő csoportok munkáját gyakorlati szempontból segítse. Ezért a csoportos beszélgetés során áttekintjük egy sikeres projekt lépéseit, valamint valós példákon keresztül megismerjük, hogy miként működhet eredményesen egy teremtésvédelmi csoport. A közös munka része, hogy mindenki elkezdi kidolgozni a saját ötletét, így a workshop végére minden érdeklődőnek a kezében lesz egy olyan akcióterv, amellyel neki tud kezdeni a saját közösségében a teremtésvédelmi célú közösségszervezői munkának.

Tagjaink és képzőink:

Ónodi-Szabó Vera –Ifjúságépítők, vezetőhelyettes
„Számomra egyre fontosabb, hogy az életem, életmódom, szokásaim milyen hatással vannak a környezetemre. Meglep, milyen egyszerű tud lenni »jobban dönteni«: ezt az utat szeretném másokkal együtt felfedezni.”

Gonda Bence – politológus
„Meggyőződésem, hogy a minket körülvevő teremtett világ megőrzése ember- és teremtménytársaink számára közös és egyéni felelőségünk egyaránt. Sokszor kétségekkel terhelt az első lépések megtétele, az első beszélgetések lefolytatása. A teremtésvédelmi munkacsoportban ebben a konfortzónánkból való kilépésben szeretnénk segítő kezet nyújtani mindenkinek aki nyitott az aktív cselekvés felé.”

Neulinger Ágnes – közgazdász, fogyasztói magatartás kutató
„Számomra a teremtésvédelem feladat és felelősség. A természeti környezet megóvásáért egyéni szinten is sokat tehetünk, de közösségben talán még többet. Éppen ezért vagyok tagja a teremtésvédelmi munkacsoportnak.”

Tarcsay Tibor – közösségszervező, középkorász
„A klímakatasztrófa elkerülésének vágya történelmi lehetőség az egyházak és a gyülekezetek számára. Lehetnének egyfajta a lelkiismereti és reménybeli ébredésnek a motorjai: ahogy annak idején a rabszolga-felszabadítással és a vallásszabadsággal tették, most is vezethetik a társadalmat egy igazságosabb, szeretetteljesebb, élhetőbb jövő felé.”


Jelentkezz a képzésre!


Partnereink, támogatóink