Kovász Közösség

Éleszt és összetart

Olyan világot építünk, ahol a keresztények az életükkel hirdetik az evangéliumot.

A Kovász Közösség keresztény hívőkből álló, hálózatosan felépülő közösségszervező csoport. Célunk, hogy egyházainkat helyi és össztársadalmi kérdésekben együtt gondolkodásra, összefogásra és aktivitásra buzdítsuk. Helyben a gyülekezetek tagjait felelősségvállalásra, a szolidaritás és irgalom aktív cselekedeteire hívjuk; országosan pedig a társadalmi és környezeti igazságosság rendszerszintű kérdésein dolgozunk.

A Kovász 2020 nyarán a Civil Kollégium Alapítvány támogatásával alakult meg, a tagjaink pedig jellemzően a történelmi egyházak tagságából érkeznek, de nyitottak vagyunk az összes felekezettel való együttműködésre. Úgy gondoljuk, hogy csak a valós evangéliumi alapértékek talajáról tudjuk elindítani a szétszakadt és gyakran mesterségesen különválasztott csoportok: civilek és egyházak, vezetőség és laikusok, bal- és jobboldal, a különböző felekezetek közötti párbeszédet.

Hidakat építünk, ökumenikus, lelki, integratív alapokon, hogy akik eddig ellenségnek látták egymást, megtalálják a közös értékeket és ügyeket, amelyeken el tudnak kezdeni együtt dolgozni.

Közösségünk célja, hogy a hívők aktivizálásán keresztül öntevékeny kisközösségek szerveződését serkentse, és így formálja az egyházak társadalmi szerepvállalását. Munkacsoportjaink is ezzel a céllal alakultak – ezek bővebb leírása pedig a Rólunk menüpont alatt található.

Kovász blog

A Kovász közösség blogja, amelyet tagjaink írnak és szerkesztenek, ennek a társadalmi küldetésnek – ha úgy tetszik, missziónak – a felülete. Teret és hangot adunk szolidaritásra és cselekvésre vágyóknak, akik a társadalmi igazságosság és irgalmasság elkötelezettjei. Közösségünk, gyülekezeteink, egyházaink és szekuláris partnereink jó gyakorlatait és eredményeit szeretnénk megmutatni, felhívva a figyelmet a Szentlélek társadalmat átjáró és napról napra megújító munkájára. Olyan teológiát szeretnénk megosztani olvasóinkkal, amely erőt és inspirációt ad a mindennapjainkban tapasztalható igazságtalansággal szembeni közösségi kiállásra. És természetesen meghívjuk olvasóinkat a közös munkára – építsünk közösen egy igazságosabb és jézusibb Magyarországot!

A blog célkitűzéseiről így olvashatsz bővebben.

Kapcsolódj be a közös munkába, adj hangot értelmes párbeszédet elősegítő véleményednek felületünkön, kövesd oldalunkat és oszd meg bejegyzéseinket vagy támogass bennünket Patreon-oldalunkon. Blogunk a Kovász Közösség felületeként működik, a Civil Kollégium Alapítvány hitalapú közösségszervezés projektjének támogatásával.

📧 kovaszkozosseg@gmail.com
ⓕ facebook.com/kovaszkozosseg


Partnereink, támogatóink

Get new content delivered directly to your inbox.